Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2019
21:23
Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2019

Сучасна система освіти переживає етап реформування та повного перезавантаження. Нова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті.

Історично так склалось, що в українській школі кабінетом №1, за висловом педагога В. Сухомлинського, завжди була шкільна бібліотека: «Школу не можна уявити без Вічної Бібліотеки, як народ без імені, без пам’яті, без історії».

В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки.

Вирішенню цих питань було присвячено багато уваги у рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек який було проведено у жовтні під гаслом "Сучасна бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня".

Протягом місяця учні нашої школи просто жили бібліотекою і в бібліотеці. Учні активно прийняли участь у вікторині «Подорож до казки», влаштували виставку малюнків «Бібліотека очима дітей», фотогалерею «Я – читач шкільної бібліотеки», біли членами команди дослідників під час віртуальної подорожі незвичайними бібліотеками світу.

Школярики відвідали «Книжкову алею» новинок літератури. А як радісно сяяли очі першокласників, коли старшокласники подарували їм перші дитячі книжки.

Завершальним акордом місячника було нагородження активних і найкращих читачів – справжніх друзів бібліотеки.

Дивовижне життя в бібліотеці не зупинилося, воно продовжується протягом року, протягом життя.

Переглядів: 256 | Додав: kniga
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: